Lær deg teknikken med SOUS VIDE

Sous Vide

Sous vide betyr ”under vakuum” på fransk og refererer til prosessen med vakuumforsegling av mat i en pose, for deretter å tilberede den i en presis temperatur i et vannbad. Denne teknikken gir resultater som er umulige å oppnå gjennom noen annen tilberedningsmetode. Hensikten er å bevare saftighet, aroma og næringsstoffer i råvarene så det ikke forsvinner i vannet. Kylling, fisk og de tøffeste kjøttstykker blir utrolig mørt og saftig.

Denne enkle teknikken sikrer perfeksjon fra gang til gang når du lager mat hjemme!

Hvorfor vakuumpakke mat?

Når du vakuumpakker mat forlenger du holdbarheten opp til 5 ganger lengere enn ved vanlig oppbevaring, uten at du mister smak og næringsstoffer. Grunnen er at maten ikke kommer i kontakt med oksygen som er med på å forringe råvarer og øke vekst av bakterier.

De fleste råvarer kan fint vakuumpakkes, og holdbarheten forlenges uansett om de blir oppbevart i romtemperatur, kjøleskap eller i fryseren. Vakuumpakkere egner seg godt til marinering fordi vakuumtrykket åpner porene i råvaren og absorberer marinaden raskere. All mat som skal lages med Sous Vide, må du vakuumere først.